+359 883 394 183

Home » Анализ на конкурентите » Мониторинг на конкурентите

Мониторинг на конкурентите

stopwatch-259375_640

Качественият мониторинг на конкурентите може да спести много главоболия, свързани с управлението на едно бизнес начинание. Проблемът е, че чак впоследствие се разбира, колко струва неглижирането на конкуренцията и поради тази причина мониторингът на конкурентите често се подценява. Най-сигурното решение е преждевременното вземане на мерки: следенето на тенденциите на пазара и действията на конкуренцията. И важи за всяка бизнес сфера.

ИНФОРМАЦИЯТА Е ФАКТОРЪТ ЗА УСПЕХ

Днес, когато всичко е на клик разстояние, е непростимо да си последният разбрал – ваш конкурент е пуснал нов продукт или на пазара се е появила нова услуга, която застрашава вашите продажби, а вие сте неподготвени, нямате план, нямали сте време да реагирате… Оправдания. Жалко.

От друга страна е трудно и времеемко да се събере, отсее и интерпретира стойностната информация, за да могат да се вземат адекватни решения навреме.

БИЗНЕСЪТ Е СЪСТЕЗАНИЕ

Чувствате ли как сте в постоянна надпревара – с другите, с времето, със себе си?

Винаги има някой, на който му трябват още крачка-две, за да ви настигне или пък негативният сценарий – вече сте рамо до рамо с други и виждате как след малко ще ви задминат. Смятате, че заслужавате челната позиция в състезанието, имате качествата и хъса, но нещо не достига. Не само за вас е критично важно да бъдете успешни и там е уловката – конкурентите ви са със същите амбиции и чакат да се стъпите на криво. Или пък нищо не чакат, а действат сега.

И като във всяко състезание има губещи, за да има и спечелили. Тези, които са се подготвили най-усърдно и са си написали домашното, имат най-голям шанс за първото място. Всеки, който управлява бизнес, без значение собствен или не, трябва да е наясно, че ако действа все едно е единствен играч на пазара, или предпочита комфорта на информационното затъмнение, е обречен на провал.

Ако искате да завършите някое от състезанията за бегачи аматьори, четете Runner.bg, но ако искате да спечелите бизнес състезанието за професионалисти, най-добре направете своя RESEARCH.bgПри нас 😉